Presentationer av rasspecialens instruktörer

Presentation av Linda Heintie:
Jag har haft hund i ca 15 år, mina första hundar var av rasen Rhodesian Ridgeback, nu har jag tre underbara dansksvenska gårdshundar och en bordercolliemix.
Jag är utbildad Hundinstruktör samt klickerinstruktör via Hundens Hus i Stockholm.
Jag tävlar aktivt i rallylydnad, freestyle, nosework och lydnad och jag älskar att jobba och umgås med mina hundar om det så är en lång skogspromenad, lära dem luriga trick eller nöta fotgående och inkallning.
På bilden Linda, Marvel, Midas och BC-brorsan.

Presentation av Catharina Jägevall:
Jag har hållt på med agility i nästan 20 år. Just nu har jag tre hundar, Jack, en Lancashire Heeler på 12 år som är SM deltagare i år, sedan har jag två gårdshundar, Sally snart 8 år och Nellie 18 månader. Jack tävlar klass III i agility och är Rallylydnadschampion. Sally (Andersbo Salvia) tävlar klass II i agility och Fortsättningsklass i rallylydnad. Nellie (Sveagårdens Cornelia Af Bondestam) tävlar i fortsättningsklass i rally ska debutera i agility under våren-18. Jag har ägnat mig åt agilitykurser på Söderköpings BK i många år och är utbildad A-1 och A-2 instruktör. År 2010 startade jag mitt eget företag; Catharinas Agility Center där jag nu bedriver min kursverksamhet.

Presentation av Lotta Thorén:
Jag heter Lotta Thorén och har 3 hundar, en dansk-svensk gårdshund, en papillon och en korthårig collie. Jag tävlar i rallylydnad, lydnad, i freestyle och heelwork to music. Min papillon och jag tävlade bl a på SM i freestyle 2017 och kom på en 5:e plats. Hon är också champion i både freestyle och heelwork to music. Jag är instruktör i specialsök, rallylydnad, nosework samt freestyle och heelwork to music. Att träna mina hundar är det roligaste som finns, och just freestyle är nog den absolut bästa sporten! Mest för att man kan anpassa träningen och programmet efter just det som passar hunden och det som hunden tycker är kul.

Presentation av Linda Penttilä:
Linda började med rallylydnad redan när sporten var inofficiell och har sedan utbildat sig till skrivare, domare och instruktör. Hon har även tävlat i flera rallylydnads-SM och cochar nu andra SM-ekipage för 4:e året i rad. Som flitigt anlitad instruktör far hon land och rike runt och brinner för att få ekipagen att lyckas på tävling. För mer info se hennes hemsida: http://www.hundvision.se/