årsmöte

Rasklubben för dansk-svensk gårdshund har sitt årsmöte i början av året, innan februari månads utgång.
Har du frågor kring tidigare eller kommande årsmöte, ber vi dig att kontakta styrelsen eller valberedningen.

Årsmöte 2020 blir Lördag den 22 februari  i Jönköping på Hotell Vätterleden,
Det kommer  att bli en föreläsning före mötet och en gemensam middag för de medlemmar som önskar närvara. Se Inbjudan nedan.

Glöm inte att boka rum i tid för övernattning.

Kära uppfödarkollegor, hundägare och gårdshundsvänner!

Årets Årsmöte
kommer att hållas på hotell Vätterled i Jönköping, lördagen den 22 februari. Som avslutning på kvällen planerar vi  en gemensam middag. Styrelsen tycker att det skulle vara ett trevligt sätt att umgås och lära känna nya vänner, prata mer om hundar och klubbens framtid. Hoppas att du också vill vara med!

Kl. 19.00 äter vi en tvårättersmiddag bestående av toast skagen och en marinerad fläskfilé med rödvinssås. På bordet står det vatten, ramlösa och lättöl, detta till en kostnad av 210 kr som sätts in på klubbens p.g. 244333-1
Märk med Ämne: Årsmöte, glöm inte att ange ditt namn

Anmäl dig till Laila@gardshund.com

Varmt välkomna hälsar styrelsen genom Susanne Fagrell!

o.s.a den 12 januari 2020

För er som behöver alternativ mat, hör av er till Laila!

”Ett Liv som gör hunden rättvisa”
   Kerstin Malm

Relationen mellan människan och hunden betyder oerhört mycket för många människor,
och förhoppningsvis även för många hundar. Samtidigt lever vi i en tid då mycket ifrågasätts
och nya perspektiv öppnar vägen för förändringar. Kan vi då utveckla vår samvaro,
går det att förbättra och fördjupa den?
Det finns många ”sanningar” om hur hundar ska uppfostras för att passa in i våra liv.
Ofta accepterar vi dessa utan att fundera på om de verkligen är bra för hunden eller för oss själva.
Ett förändrat synsätt kan göra samvaron mer harmonisk.
Men vägen dit kräver att vi börjar lyssna på hundarna och vad de har att säga oss.
Alla formas vi under våra liv och de erfarenheter vi bär med oss förklarar till stor del våra relationer till andra.
Många hundar får aldrig möjlighet att utvecklas på bästa sätt. Att inte bli älskad,
sedd och respekterad under uppväxten är lika negativt för en hund som för en människa.
Det är hög tid att vi börjar se på vårt gemensamma liv med empati och etik.
Kort presentation av Kerstin Malm
Kerstin har doktorerat i etologi med inriktning på hundar och även studerat psykologi och filosofi.
I snart 20 år har hon föreläst och skrivit böcker i det egna företaget K.Malm.
Tidigare arbetade hon under många år med att hjälpa hundägare som hade problem med sina hundar.
Kerstin har en stark känsla för hundens rätt att bli behandlad med respekt och hennes intresse
riktas ofta mot människan, våra drivkrafter och den stora betydelse empatin har.

Vid föreläsningen finns möjlighet att köpa böcker till bra priser.
För att läsa om böckerna se http://kmalm.se/produkt-kategori/litteratur/

Hur skriver man en motion?

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019

Angående att motion 9-16 publicerades senare än de övriga motionerna
Vi har varit kontakt med SKK angående följande motioner som inkom på måndagen den 28 januari.
SKK rekommenderar oss att ta med dem som inkomna motioner vilket vi därför kommer att göra.
/Styrelsen