OMPLACERING AV GÅRDSHUNDAR

Pingla

Pingla är en ung tik på 1,5 år av den mindre sorten. ( 4 kg ) Hon är väldigt glad och kontaktsökande.
Pingla går bra ihop med andra hundar och även med barn. Hon har den senaste tiden bott med en Gårdshundshane på 5 år  och två barn på 2 och 3 år. Hon är inte uppväxt med katter men har inte visat någon jaktinstinkt då hon stöter på dem utan försöker snarare få dem att leka. Så katter kan gå bra om hon får vänja sig vid dem.

Pingla anpassar sig lätt till nya miljöer och har lätt att koppla av. Som de flesta Gårdshundar vill hon gärna vara nära och mysa, men är också snabbt med när det händer något.

Pingla har inget emot att åka bil , hon är van att vara ensam hemma med andra hundar, och kan vara ensam kortare stunder.

Pga familjeskäl söker vi ett nytt hem till Pingla då vi känner att vi inte riktigt kan ge henne den tid hon förtjänar och behöver.
Då hon redan har flyttat två gånger, ( vi är hennes andra hem) så är det oerhört viktigt att hon kommer till en familj där hon får trygghet och får stanna för alltid.
Gärna till någon som är hemma mycket och har intresse att aktivera henne på något sätt.  Då Pingla är så kontaktsökande och träningsvillig tror vi att hon skulle gilla t ex rallylydnad. 
Hon har gått kurs i vardagslydnad.

Pingla har lite problem med rumsrenhet och behöver hjälp med träning av det. har även haft mindre problem med urinsten som hon behandlats mot. I övrigt fullt  frisk och försäkrad i Folksam. Hon har ett litet underbett och ska därför inte gå i avel.

Pingla bor i dag i Örnsköldsvik.

För vidare information kontakta:
valpompl@gardshund.com

Tel. Susanne Lind 
076-105 98 86


Lena Hilmersson
Tel. 070- 697 70 56

 

Pippi

Pippi är en pensionerad avelstik på 8 år och 3 månader. Till sättet är hon snäll, vänlig och följsam - en sällskaplig dam. Hon tycker om att bli klappad, kelad och gosad med. Pippi gillar att vistas ute i skog och mark, och det går bra att ha henne lös. Hon har en god grundlydnad men, den kan behöva "fräschas upp" lite.

Pippi är van att vistas i olika miljöer, skiftande situationer och är väl socialtränad. Hon fungerar bra med de flesta hundar, stora som små. Pippi går absolut INTE med katt, övriga djur på en gård fungerar fint. Bilåkning är något som är uppskattat.

Det nya hemmet ska inte ha små barn ( barn från 13 år och uppåt ok ) och det beror inte på att Pippi är grinig och inte tycker om barn utan det kan vara skönt att leva lite lugnare när man kommit upp något i ålder. Det viktigaste är att det nya hemmet har tid, intresse och engagemang.

I nuläget bor Pippi lantligt på en gård: För att inte omställningen ska bli för stor önskas en liknande boendeform, gärna i villa/hus, men radhus etc. går också fint, helst inte lägenhet.

Pippi är registrerad i SKK och har alla sina papper i ordning, hon är fullt frisk, avmaskad och försäkrad. Pippi är HD röntgad och officiellt utställd.
Hon bor i Säve ( Göteborg )

Pippi är en passande hund för någon som inte vill ha en valp eller unghund, men ändå vill ha en hund som har många år kvar och fortfarande mycket att ge. En trogen vän i vått och torrt !

För mer information kontakta
Anne Hansson
Tel. 0706-33 24 14


 

Bamse

Bamse är en 2 ½ år gammal hane som är vit med röda tecken och vackert tecknad. Till sättet är han pigg, alert och vaken. Bamse är en vänlig hund som tycker om att vara med sin familj. Bamse tycker också om att promenera, vistas i skog och mark men är inte tränad att vara lös.

Bamse vill helst bo som "ensamhund" men skulle även kunna bo med en äldre tik. Periodvis har Bamse vistats på hunddagis vilket har fungerat utan problem. När han träffar okända hundar brukar det fungera bra med tikar och valpar men inte med alla hanhundar. Katt är ett djur som gör Bamse väldigt uppspelt, och han vill jaga dem. Det nya hemmet ska därför inte innehålla katt.

Små barn är inget Bamse är van vid då det nuvarande hemmet har "halvstora" barn. Det har varit några situationer, bl.a. barnen med som Bamse upplevt besvärande. Han blir då osäker och går i försvar genom att gå upp på bakbenen och stöta med nosen. Ett beteende som bottnar sig i rädsla/osäkerhet och något man bör jobba med för att träna bort. Det nya hemmet ska därför inte ha yngre barn ( barn från ca 15-16 år och uppåt ok).

Bamse är signalkänslig (se förklaring nedan) och ibland reagerar han på saker/personer han uppfattar som "avvikande" eller "annorlunda" och som gör honom osäker. Det är därför viktigt att det nya hemmet har förståelse för osäkerheten och kan stötta honom vid behov.
Det är också en fördel om det nya hemmet har hundvana då Bamse behöver vänlig, klar och tydlig vägledning. Bamse är van att vistas i olika miljöer, väl socialtränad och van att åka bil.

Bamse behöver ett nytt hem på grund av olika anledningar, men inte för att han är en "problemhund". Han söker ett lugnt, stabilt och tryggt hem som kan ge honom kärlek, engagemang och omvårdnad. Helst ett hem med tidigare vana från osäkra hundar.

Bamse är van att bo i lägenhet i staden, Stockholm. Det är bra om den nya boendeformen är av det lugnare slaget, radhus, fristående hus är att föredra. Det kan hända att det skulle kunna fungera med en gård som har djur, men då krävs det troligtvis en viss träning.

Bamse är en passande hund för någon som inte vill ha en valp men en hund som fortfarande är formbar. Gärna en pigg pensionär, familj/person som tycker om att promenera och vara ute mycket i skog och mark. Skulle man vilja träna någon sportgren går det bra, Bamse är "Allround hund" och framförallt en kompis i ur och skur, en vän för livet !

Bamse är frisk och försäkrad. Han är inte HD röntgad eller officiellt utställd.

För mer information kontakta 
Anne Hansson 
0706-33 24 14 

Signalkänslig hund
En signalkänslig hund läser av både människor och djurs kroppsspråk och mimik väldigt snabbt, de registrerar en mötande hund eller människas hållning och sinnesstämning fortare än andra hundar. Signalkänsliga hundar brukar vara lyhörda och reaktiva, d.v.s de reagrar häftigt och snabbt.

Det är absolut inget negativt med att en hund är signalkänslig. Däremot ställer den signalkänsliga hunden större krav på sin ägare. Det är viktigt att ägaren kan läsa sin hund samt är lugn och trygg - en stabil person.