OMPLACERING AV GÅRDSHUNDAR

Hagabodas Algot

Vi söker nu efter ett nytt hem till vår underbara Algot. Algot är en kastrerad hanhund som är strax över 3 år. Han är en lojal vän som vill vara med dig vad du än tar dig för. Han tycker om att vara aktiv, vara ute i skogen och på utflykter men tycker minst lika mycket om att vila nära dig, gärna i sängen tätt intill. Han är en snäll, omtänksam hund med mycket vilja och driv. Algot tycker om att lära sig saker, tycker om att gå spår och köra nosework.

Algot behöver hamna i ett hem utan barn och där han inte behöver vistas med barn då han blir mycket osäker och stressad av detta. Denna stress visar sig i form av skällande och utfall. Algot behöver hamna i ett hem där det finns hundvana och mjuka följsamma metoder. Han behöver stärka sitt självförtroende och få fortsatt träning vid olika typer av möten såsom hundmöten. Algot har kroksvans. Han behöver vara kopplad när man har honom i skog och mark pga hans jaktinstinkt.

Algot finns i Göteborgsområdet och vi ser gärna att han hamnar i ett hem här i väst.

Födelsedatum
2016-09-16

Eventuell kostnad
5000

För mer info kontakta:
Lena Hilmersson eller Susanne Lind

Mail:
valpompl@gardshund.com

 

Figge


Figge är en pigg, social och glad hund. Tycker om närhet och att sitta i någon av familjemedlemmarnas knä. Han tycker om närhet och värme, sover gärna under täcket hos matte och husse. Han har en bra nos som han gärna arbetar med ( vi har kört basic nose-work). Figge har gått valp-, lydnadskurs, Agility grundutbildning och Viltspår steg 1.

Vi behöver omplacera vår lilla gårdis då vi lever ett aktivt liv med många vändor in och ut i huset. Figge påverkas av det, vi ser att han blir stressad, då han vill ha kontroll på sin familj. Han krafsar på väggar och möbler och har svårt att koppla av. Vi tror att han behöver komma till ett trygg och lugnt hem, där han kan få känna lugn och ro.

Hösten 2017 diagnostiserades Figge med cystinuri, kristaller i urinen. Han får specialfoder och lever ett bra liv utan smärtor eller grus i urinen. Som ett led i hans kroniska sjukdom, kastrerades han vid maj -18 för att "tömma" blåsan ordentligt på promenader.

Figge är van vid långa promenader och njuter av att springa lös i skogen. Han tycker inte om att bada men älskar att ligga i solen och njuta.

Födelsedatum
2016-04-06

Röntgen höfter
HD - A

Eventuell kostnad
2000


För mer info kontakta:
Lena Hilmersson eller Susanne Lind

Mail:
valpompl@gardshund.com